Dantų balinimas

Dantų balinimas labi populiari procedūra. Holivudinė šypsena vilioja visus. Priemonių dantų balinimui yra įvairiausių. Pradedant liaudiškomis ir baigiant balinimu lazerio pagalba. Įdomiausios yra liaudiškos priemonės: soda, apelsino žievelė, rūgštūs vaisiai, netgi pelenai. Tiesa, neaišku, kiek jos veiksmingos ir ar nekenksmingos. Odontologai dažniausiai sako, jog liaudiškos dantų balinimo priemonės yra bobučių prietarai, o kai kuriais atvejais netgi kenksmingos. Kas žino, gal ir tiesa. Labai priklauso nuo įsitikinimų. Lygiai tą patį apie medikų taikomus gydymo metodus sako ir alternatyvios medicinos atstovai.

Kenksminga ar ne, tačiau štai kaip galima pasibalinti dantis namuose ne liaudiškomis priemonėmis.

Dantis balinančios dantų pastos. Vienas švelniausių būdų balinti dantis. Jis tinkamas, jei dantys iš prigimties yra ganėtinai balti ir mažai paveikti aplinkos veiksnių (kavos, rūkymo ir pan.). Balinant pasta dantys pašviesėja per vieną padalą.

Dantis balinantis gelis. Balinantis gelis yra bespalvis vandenilio peroksido pagrindo gelis. Jis naudojamas 2 savaites, po du kartus į dieną – tepamas tiesiai ant dantų. Rezultatai matomi jau po kelių dienų. Išsilaiko iki 4 mėnesių.

Dantis balinančios juostelės. Tai juostelės, padengtos vandenilio peroksido pagrindo geliu. Taip pat naudojamos 2 savaites, dukart per dieną. Rezultatas išsilaiko iki 4 mėnesių.

Dantis balinantys skysčiai. Visų skysčių sudėtyje yra vandenilio peroksido. Šie skysčiai šalina blogą burnos kvapą, mažina dantenų apnašas, o taip pat daro teigiamą poveikį dantenoms. Juo dantys skalaujami prieš dantų valymą. Rezultatų gali tekti laukti net iki 12 savaičių.

Dantų balinimas kapomis. Pirmiausiai teks apsilankyti pas gydytoją ir pasigaminti asmenines kapas. Standartines kapas galima įsigyti ir vaistinėje, tačiau jos ne taip glaudžiai priglunda prie dantų. Į kapas prileidžiama gelio ir jos nakčiai uždedamos ant dantų arba kasdien nešiojamos po 2 valandas. Procedūra priklausomai nuo poreikių ir dantų būklės trunka iki 4 savaičių.

Dantų balinimas pas odontologą yra daug efektyvesnis nei prieš tai išvardintos priemonės. Specialios balinamosios medžiagos tepamos tiesiai ant dantų ir papildomai veikiamos šviesa, šiluma arba lazeriu. Procedūra trunka iki valandos, o rezultatai matomi iš karto. Tiesa, tai ir kainuoja atitinkamai.

Bėgant laikui dantys vėl pamažu įgyja ankstesnę spalvą. Tai įvyksta maždaug per metus ir labai priklauso nuo to, kaip po balinimo buvo prižiūrimi dantys. Norint kuo ilgiau išlaikyti dantų baltumą reikia vengti dažančių skysčių, tokių kaip kava, raudonas vynas, burokėlių sultys ir t.t., o taip pat rūkymo. Taip pat reikėtų profilaktiškai nusivalyti dantų apnašas. Vėliau dantis reikės pakartotinai balinti.

Kiekvieno žmogaus dantų emalis labai skiriasi, tad atidžiai rinkitės balinimo priemonę. Taip pat prieš balinimą susitaisykite dantis, išsigydykite pažeistas dantenas, priešingu atveju galite pakenkti dantims. Na, ir paskutinis patarimas – daugiau šypsokitės.

Komentarai

  1. Patarimas: dantų balinimas kapomis , įsigytomis vaistinėje tikrai nėra toks veiksmingas. Geriau apsilankyti pas gydytoją ir turėti tikrai norimą rezultatą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laba diena, norėčiau paklausti, ar balinimas kapomis yra efektyvus? Prieš tai dantis balinausi čia, nors rezultatas tenkino, ieškau pigesnės alternatyvos. Ar balinimas kapomis gali tarnauti kaip substitutas lazeriniam balinimui?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Planuoja dantis balinti čia. bet randu daug informacijos apie kapas. Deja daug ir neigiamos. Ką manote iš savo patirties- kas geriau?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Skaitykite: