Emigrantai grįžta į tėvynę dėl odontologinio gydymo

Dantų kanalų gydymas ir daug kitų procedūrų – tai, į ką orientuota odontologų dienotvarkė. Absoliutinti gal ir nereikia, bet, kalbant apskritai, itin vertinamas lietuvių odontologų darbas. Juk labai daug pavyzdžių, kai emigrantai grįžta į Lietuvą būtent dėl dantų problemų.


Kokios priežastys gena į Lietuvą? Kuo pranašesni lietuviai odontologai? Bent keletą priežasčių randame tikrai lengvai. Jas ir aptarsime.


Kaina


Į svečią šalį išvykęs asmuo paprastai uždirba daugiau nei tūlas lietuvis. Todėl ir paslaugų kainos Lietuvoje lengvai įkandamos. O ir šiaip geri gydytojai nėra lupikautojai. Kiekviena suma kruopščiai apskaičiuota ir pagrįsta.

Nuoširdumas


Yra specialistų, nesistengiančių pasirodyti aukštesniais už kitus. Bendravimas nors ir dalykiškas, tačiau nuoširdus, mandagus. O kai pacientui lengva susiderinti su gydytoju, tai ir pats gydymas ne tik veiksmingesnis, bet ir ramesnis, be papildomo streso.

Pasitikėjimas


Ne tik nuoširdumas, bet ir profesionalumas neabejotinai padeda pelnyti pasitikėjimą. Jei specialistu pasitikite, tai viskas vyksta kuo sklandžiau. Sklandumas reiškia du dalykus – pernelyg neišaugančias laiko sąnaudas ir puikų rezultatą.

Profesionalumas


Ką tik įvardyta, kad pasitikėjimas kyla iš profesionalumo. Taigi, pastaroji sąvoka nėra paskutinėje vietoje. Kas be ko, vien gydytojo statusas sietinas su profesionalumu. Tik nesivelkite į kraštutinumus – tikriausiai pamenate kriminalinį atvejį, kai dantys pacientams buvo tvarkyti bute, be jokių oficialumų... Šis pavyzdys iliustruoja ne profesionalumą, o atvirkštinį variantą.

Gera įranga


Specialistai investuoja. Investuoja į save (vykdami į profesinius seminarus ir pan.), taip pat perka įrangą. Žmogus, lankęsis odontologijos kabinete labai seniai, šiuolaikinį kabinetą apibūdintų kaip modernų ir gerokai jaukesnį nei ankstesniais laikais.

Odontologų išsilavinimas


Įdomus dar vienas dalykas. Netyla kalbos apie Lietuvos aukštojo mokslo kokybę, planuojamos visokiausios pertvarkos. Bet jei gydytojai būtų prastai išsilavinę, ar grįžtų tėvynainiai Lietuvon būtent dėl dantų gydymo? Vargu. Nei Didžiosios Britanijos, nei Airijos odontologais nepasikliaujama taip, kaip lietuviais.

Dantų kanalų gydymas – pavyzdys, kokios procedūros atliekamos odontologo kabinete. Jei pradėtume vardyti odontologinio gydymo rūšis, tikriausiai prireiktų viso lapo. Tačiau šįkart susikoncentruosime į tai, ką jau paminėjome. T. y. į dantų kanalų gydymą. Kokia ši procedūra, kaip sužinoti, kad ji reikalingas ir kokia yra eiga?

Taikomas tada, kai dantis pažeistas karieso ar infekuotas. Ženklas, jog gali prireikti endodontinio gydymo, yra stiprus dantų skausmas. Procedūros metu pašalinamas nervas ir išvalomi bei specialiomis dantų pastomis užpildomi danties kanalai.

Noras padėti pacientams


Informatyvumo dėlei reikia paminėti, kad dantų kanalų gydymas dar vadinamas endodontiniu. Tačiau odontologai siekia padėti pacientams visuomet – ir tada, kai nuskamba žodis „kanalų“, ir tada, kai figūruoja „endodontinis“.

Svarbiausia, kad noras padėti reiškia ir galimybę. Odontologija kone šviesmečiais pažengusi į priekį, gydytojų kabinetai ir įranga – modernūs. Dulkėtos replės ar statybinis plaktukas – siaubo filmų scenarijus, netinkamas kalbant apie specialistus, savo darbu gerinančius pacientų gyvenimo kokybę.

Ar jums aktualus dantų kanalų gydymas, ar kitokios odontologinės paslaugos, Lietuvoje dirbantys nuoširdūs ir nuolat besitobulinantys specialistai pajėgūs padėti. Situacija tokia, kad net emigrantai grįžta į gimtinę tvarkytis dantų – čia šie darbai atliekami rūpestingai, laikantis aukštų standartų.

Galbūt tai – svari priežastis perkalbėti asmenis, planuojančius emigruoti?..





Komentarai

Rašyti komentarą

Skaitykite: